4 въпроса, с които ще си намериш нова работа

4 въпроса, с които ще си намериш нова работаВ настоящата икономическа обстановка на несигурност и безработица става все по-трудно да си намериш работа, която да ти позволи да управляваш успешно разходите си. Дори и да вземеш пари на заем, трябва да си сигурен, че месечният ти бюджет ще позволява изплащането на вноските без затруднения.

Предимство на пазара на труда имат тези, които не само притежават висок професионализъм и знания, но и умеят да се представят достатъчно убедително в личната комуникация по време на интервюто за работа.

Независимо дали си сменял работата си многократно или се явяваш за първи път на интервю, има някои трикове, които ще ти помогнат да се представиш успешно. Експертите на investopedia.com препоръчват 4 въпроса, които трябва да зададеш в края на всяко интервю за работа, за да оставиш силно финално впечатление.

Има ли причина да не ме наемете?

Келси Майер, старши вицепрезидент на Digital Talent Agents in Columbia, споделя опита си: “Един кандидат наскоро ме попита – “Ако не предложите работата на мен, каква би била причината?”. Това беше изключително прямо и може би малко наивно, но ми позволи да обсъдя с кандидатстващия всички колебания, които имах за него, преди да си е тръгнал.”

Като служител как бих могъл да надмина очакванията Ви?

Майкъл Джундж, един от лидерите в сферата на подбора на персонал, обяснява: “Този въпрос показва доверие, без да е прекалено прибързан, и демонстрира, че имате интерес към постигане на положителни резултати”. Нещо повече – отговорът ще Ви помогне да решите дали да приемете работата след евентуално одобрение.

Как мога да помогна на компанията Ви да постигне целите си?

Дотсън, мениджър съдържание в ZipRecruiter.com, смята, че информацията за краткосрочните цели на компанията дава допълнителна представа за потенциалната роля в екипа. А с въпроса за дългосрочните цели кандидатът показва, че има траен интерес към позицията, а не е поредният нов служител, който ще си сменя работата на всеки 6 месеца.
Джундж препоръчва също кандидатът да пита “С какви проблеми се сблъскват новите Ви служители на подобни длъжности и какво бих могъл да направя, за да се справя по-добре с тях?”. Много малко млади специалисти биха задали този въпрос, тъй като повечето не са се сблъсквали още с провала.

Какво Ви мотивира в работата Ви?

Муршед Чоудъри, CEO на Infusive Solutions споделя, че кандидатите могат да попитат интервюиращия “Какво Ви кара да идвате с ентусиазъм на работа всеки ден?”.

“Това е въпрос, разменящ ролите”, казва той. “Въпрос, който дава чудесна възможност за кандидата да определи дали се мотивира от същите неща, от които се мотивират и бъдещите му колеги.”
Важно е да създадеш добро първо впечатление у потенциалния си работодател, както и да се справиш добре по време на самото интервю за работа. Но не по-малко важно е да завършиш срещата по запомнящ се начин.

Задай тези 4 въпроса, преди да си тръгнеш, и ще увеличиш многократно шансовете си да те наемат на работа.

Източник: http://www.cashbox.bg/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s