Как да напишете мотивационно писмо? – част 2

Малки трикове:

Когато съставяте мотивационното писмо, подхождайте към него като към един вид “рекламно писмо”. Помислете, колко от рекламите в пощенската Ви кутия наистина привличат Вашият интерес? И колко от тях четете? Привличането на вниманието и интереса на работодателя е основната Ви “маркетингова цел”.

Ползвайте изразите и терминологията, които са ползвани в обявата за работното място – по този начин ще привлечете внимание. Посочете своите постижения на предишната работа и посочете с какво Вашите умения ще допринесат до успеха на цялата фирма – ще предизвикате интерес. Посочете мотивите си да кандидатствате точно за тази длъжност – ще покажете, че сте сигурен и разсъдлив човек. Покажете готовността да предоставяте допълнителна информация, ако ще Ви я поискат – ще подбудите към лична среща.

Наблегнете върху силните си страни. Представете нещата от гледната точка на работодателя и описвайте своят опит според изискванията за длъжността. Например, имате стаж като продавач-консултант в отдел “Компютърна техника” в голям супермаркет. Следователно, имате опит в преките продажби, познания в областта на компютърната техника, опит за работа в голяма фирма, можете да разрешавате конфликти, имате познания за работа с първичната счетоводна документация и т.н.

Преди да изпратите мотивационното писмо:

  • Прегледайте го за грешки;
  • Помолете някой да го прочете, за да сте сигурни, че аргументацията Ви е добра, а стилът – четлив;
  • Проверете, вярно ли посочвате името и адреса на получателя;
  • Проверете Вашите адреси и телефони, които сте посочили за връзка (как иначе ще Ви поканят за интервю?);
  • Оставете си едно копие – може би ще Ви потрябва по-късно, когато се подготвяте за интервю.Източник:  http://www.karierist.com/
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s