Google пусна услуга за „дигитално завещание“ :)

oАмериканският интернет гигант Google пусна вчера нова услуга, даваща възможност на потребителите да определят какво ще се случи с дигиталните им данни след смъртта им, предаде германският в. „Ханделсблат“.

Необходимостта от подобна програма нараства на фона на все по-силното обвързване на живота ни с интернет, отбелязва „Ханделсблат“. Електронни пощи, онлайн сметки, снимки, документи и профили в социалните мрежи на практика са безсмъртни.

Услугата Инактив акаунт мениджър (Inactive Account Manager) работи като „дигитално завещание“ и чрез нея потребителят може да определи кои от данните му ще бъдат изтрити след определен период на неактивност и кои ще бъдат прехвърлени на други потребители.

Възможно е например да се разпореди, че списъкът на разглежданите видеоклипове в YouTube ще бъде изтрит, а снимките от ваканцията – запазени.

Потребителят сам определя и периода на „неактивност“, след който „завещанието влиза в сила“. Услугата обаче обхваща само данните, но не и акаунтите и паролите, допълва „Ханделсблат“.

Източник: http://www.dnes.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s