Google пусна умните си очила в продажба

Google glassОт днес феновете на високите технологии могат да закупят дългоочакваните „умни“ очила на компанията Google, известни като Google Glass. Вече е реалност първата партида от 2000 очила, като чифтът ще струва 1500 долара. Устройството може да се поръча предварително и през интернет.

Уникалните очила са снабдени с уеб камера, Bluetooth и интернет. Устройството може да се управлява с гласови команди, които започват с думите „OK Glass”. Потребителят може да накара очилата да търсят информация в Google, да правят снимки и видеоклипове, да започнат видео чат с друг потребител или да включат функциите си за навигация. Диалоговият прозорец се появява в горния десен ъгъл на интерфейса и в режима на изчакване може да показва часа или атмосферните условия.

Очилата могат да превеждат говор в писмен текст и да превеждат думи и изрази на различни езици. Ако се намирате на летището, диалоговият прозорец може да ви покаже актуалната информация за терминала, полетите и времето на кацане и излитане.

Умните очила ще се предлагат в пет цвята – бял, черен, сив, оранжев и син.

Източник:  http://www.manager.bg/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s