Google забрани очилата й да се дават назаем

Google glass 2Интернет гигантът Google разпространи специални условия за използване на високотехнологичните си очила Google Glass Explorer Edition, съобщава ИТАР-ТАСС. В съобщение корпорацията посочва, че забранява препродажбата им и дори даването им назаем. Ако това правило бъде нарушено, устройството ще бъде изключено без компенсация за собственика. И ще спре да функционира.

Собствениците на очилата Google Glass не могат да го препродават, дават назаем или да го дават за ползване на други лица без специално разрешение от компанията.

Медии и потребители в САЩ определиха изискванията като неочаквани, ограничаващи потребителите и странни.

Очилата на Google с добавена реалност започнаха да се продават в САЩ преди дни с начална цена 1500 долара. Чрез тях потребителите могат да заснемат видеоклипове, да използват преводач, да изпращат съобщения и да провеждат видеоконферентни разговори. Устройството разполага с 5-мегапикселова камера, способна да заснема 720p видео, системи Bluetooth и Wi-Fi и 16 GB място за файлове, като реално използваеми ще са 12 GB. Батерията ще осигурява „един ден нормално ползване“. Съвместява се с всички видове смартфони.

Източник:  http://www.manager.bg/

Вашият коментар