10 места, на които няма да може да ползвате очилата на Google

Google glassGoogle Glass – очилата на интернет гиганта, обогатяващи света около нас с дигитална информация благодарение на т.нар. добавена реалност – ви позволяват да правите снимки, да записвате клипове и да сърфирате в мрежата. И всичко това ще се развива пред очите ви. Иновации от този тип обаче си имат и своите ограничения.

Засега Explorer изданията на Google Glass са достъпни за малцина. Нещо повече – на определени места ползването на очилата е забранено или в най-скоро време ще бъде по различни съображения. Ето 10 такива:

1. Гмуркане – това е една от дейностите, които със сигурност няма да може да практикувате със своите очила, както Google многократно е отбелязвала.

2. Стриптийз клубове. Записването на видео на подобни места така или иначе е забранено. Какво остава за очилата на Google, с които така или иначе можеш много трудно да разбереш кога някой снима с тях.

3. Кино. Едва ли ще ви пуснат в салона с подобна техника. Пък и нямате ли намерение да си сложите 3D очилата?

4. Казина. Ако посещавате подобни места, то вероятно знаете, че съществуват много строги правила относно правенето на снимки. NBC News вече са говорили с няколко собственици на казина и те са заявили, че няма да допускат хора с Google Glass.

5. Определени барове и бизнеси. Малко след анонса на Google Glass, собственика на бар в Сиатъл веднага обяви, че няма да допуска потребители с тях. Малко след това и други последваха примера му. Според някои това е технофобия. А според вас?

6. В дома на ваш приятел. Е, образно казано. Да, Explorer изданието е достъпно за определен брой хора, но Google изрично забрани очилата да се препродават или дават на заем на когото и да било, дори и на най-близките ви приятели.

7. Автомобили. Все още не е забранено със закон, но най-вероятно ще бъде. Според Google може да носите очилата, докато шофирате. Въпреки това в Западна Вирджиния вече се правят опити да се забранят в колите.

8. Съблекалните. Засега това е спекулация, но най-вероятно ще бъдат забранени и на подобни места, за да запазят личното пространство на останалите хора.

9. Лекарските кабинети. Отново спекулация. Вие как мислите, ще бъдат ли забранени на подобни места?

10. Правителствени сгради. Можем спокойно да предположим, че няма да можем да носим Google Glass и в съдилища, военни инсталации и правителствени сгради от всякакъв тип.

Източник:  http://www.manager.bg/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s