YouTube става платен

YoutubeОт тази седмица видеохостингът YouTube стартира предоставяне на платен абонамент. Цената за пакет от 50 канала ще е $1,99 месечно, съобщава The Financial Times. По този начин платформата ще си осигури още един свеж източник на приходи, който няма да бъде зависим от излъчването на реклами. Печалбата от платеното съдържание ще се дели със собственика Google.

По оценка на eMarketer, приходите от дигитална реклама в световен мащаб тази година ще се увеличат до $4,14 млрд, като сериозен дял ще отиде в YouTube. Аналитици очакват ръст на доходите от реклама в YouTube до $2 млрд за годината. През следващите години този показател може да нарасне до $15 млрд, смятат те. Проектът за специализирани платени канали във видео-платформата може би ще се окаже сериозна заплаха за телевизията като медия, особено за неголемите кабелни оператори, които залагат предимно на местно съдържание, предвиждат някои експерти.

От друга страна, създателите и доставчиците на съдържание, включително големи тв мрежи ще могат да използват YouTube като нова платформа за разпространение на продукцията си, включително филми, предавания и сериали. По последни данни всеки седми жител на планетата влиза поне веднъж месечно в Youtube. Месечно платформата излъчва 4 млрд. часа видео, което е с 50% повече в сравнение с миналата година. Тенденцията е този показател да продължава да нараства.

Източник:  http://www.manager.bg/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s