7 шокиращи факта за Facebook

facebook-wallpapers-3
1. Двама души били убити, защото премахнали някого от списъка си с приятели

Странното убийство се случило в Тенеси. Billy Clay Payne и Billie Jean Hayworth (явно интимни приятели) решили да премахнат жена на име Jenelle Potter от списъка си с приятели във Facebook. В резултат бащата на Jenelle ги убил.

Двамата влюбени имали малко бебе, което, за щастие, е било пощадено от това безумие. Уви, 8-месечното сега е сираче, заради напълно откачен акт на жестокост.

Това не е първото престъпление, свързано с Facebook. Жена запалила гаража на свой приятел, отново заради подобна причина. Друг мъж, пък, ударил жена си, защото не е харесала поста му за смъртта на майка му.

2. 83% от проститутките имат страница във Facebook

Според проучване на Колумбийския университет много от „работещите” по магистралата момичета си направили профили и една четвърт от клиентите на всяка от тях идвал именно от Facebook.

Това са един вид „услуги за възрастни”. Само 31% вече са поръчвани и „доставяни” директно с транспорт. Останалите ползват онлайн договарянето.
3. Можете да промените езика си във Facebook на „пиратски”

Всъщност от личен опит можем да кажем, че е доста забавно да наричаш приятелите си „Mateys” или да виждаш „Cap’n” (капитан) пред името на всеки от списъка си. Снимките вече са „портрети”, коментирането е „драсни следа”, а вместо да „харесвате” снимка, статус или каквото и да е, опцията е да кажете „Arr!”.

За да минете на пиратски език, трябва да отидете на „Account” – „Languages” и да откриете „English (Pirate)”.
4. Facebook плаща 500$ на всеки, който успее да направи пробив в системата

Общо взето, ако откриете повреда в системата и софтуера на Facebook, те ще ви наградят с 500$. Но това са по-скоро уговорки, с които позволяват един вид благодарност за осигурената безопасност и евентуална подкрепа при нужда. Никой не може да разкрива лична информация за други хора и трябва да даде 24 часа на Facebook, преди да обяви повредата публично.
5. Ако добавите 4 към линка от Facebook, автоматично ще бъдете препратени към страницата на Марк Зукърбърг

Пробвайте да напишете http://www.facebook.com/4 и ще видите къде ще се озовете – право на стената на създателя на мрежата – Марк Зукърбърг. 5 и 6, пък, ще ви отведат до Крис Хюз и Дъстин Московиц – съоснователи и колеги и съквартиранти на Зукърбърг от колежа. 7 води до профила на Aри Хейзит – дружка от Харвърд.
6. В Исландия са използвали Facebook, за да пренапишат конституцията си

През 2011 г. Исландия най-после се реши да пренапише конституцията си. Когато се отделя от Дания през 1944 г., просто взима датската конституция и прави малки промени, например кралят става президент.

Черновата на новата конституция е била написана от 25 човека. Съветът сложил тази чернова на стената си във Facebook, за да могат гражданите да дават предложения и да имат възможност за дискусии помежду си относно промените. Освен това действията и заседанията на Съвета са били предавани на живо не само на официалния сайт, но и във Facebook.

Финалните резултати дошли от усилията на тези 25 човека, Facebook, Twitter и други социални медии.
7. Eдна трета от причините за разводи съдържат думата „Facebook”

Информацията във Facebook се превръща в основна причина за семейни кавги и все по-често е основна мотивация в документите за развод.

Най-честите причини за онлайн разводите са „неподходящи съобщения до представители на другия пол”, „разделени съпрузи постват мръсни коментари един за друг” или „Facebook приятели докладват за поведението на някой от двойката”.

Конфликтите, породени от срам, ревност, грешни представи за конкретно действие или преследване са някои от нежеланите резултати при използването на социалните мрежи. Затова, макар да сте го чували хиляди пъти, ние да си кажем – много внимавайте с кого се „сприятелявате”.

Източник: http://inews.bg/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s