6 популярни книги от милиардери

Книги 4Пътят им към успеха е различен – някои са били супер бедни в началото, други са разполагали с богатство и безпроблемно са надстроили основите на финансовата си пирамида. Важното е това, което те са направили впоследствие – а именно да се възползват умело от всички бизнес шансове, да придадат устойчивост на дейността си и да развият своите империи. Какво друго е общото между богаташите, които ще ви представим? Фактът, че са отбелязали вдъхновенията и поуките си и са ги вкарали в свои книги.

Бил Гейтс, Microsoft
Имущество на стойност: 67 милиарда долара.

Гейтс разисква важността на това да развиеш добра технологична мрежа, за да можеш да посрещнеш предизвикателствата на една икономика от съвсем нов тип. Не е нужно да споменаваме, че има какво да се прочете и извлече като поука.

Нараяна Мърти, Infosys
Имущество на стойност: 1,55 милиарда долара.

Мърти е подбрал 38 свои речи, държани на най-различни места по света. Позицията на предприемача на водещата аутсорсинг компания Infosys е, че добрите качества, морала, и подходящото лидерство, са ключови за успеха на Индия и на света като цяло. Силен акцент е поставен и върху проблема с пропастта между бедни и богати, която е изключително проблемна за развиваща се икономика като Индия.

Майкъл Дел, Dell
Имущество на стойност: 15,3 милиарда долара

Доста кураж се иска да разпишеш всички свои тайни за постигането на успех. Майкъл Дел обаче прави това и още много в книгите си, давайки на читателите куп съвети и страгически насоки за това как да основат своя собствен успешен бизнес.

Уорън Бъфет, Berkshire Hathaway
Имущество на стойност: 53,5 милиарда долара

Бъфет е Бъфет и изисква много, но и дава много. Употребяващ огромен арсенал от финансови термини и жаргон, магнатът представя своята позиция относно редица теми, включително и тези на инвестициите, финансите, фондовите пазари, сливането на предприятия, закупуването на компании и дори данъчната политика.

Мери Кей Аш, Mary Kay Inc
Имущество на стойност: 12,4 милиарда долара (през 2001 г., когато Аш почива)

Книгата разполага със сериозен материал, който да ви вдъхнови като стартиращ предприемач. Може да я определим като компилация от идеи, ценности, и принципи, всички базирани на дълголетния успех на Мери Кей като предприемач.

Съмнър Редстоун, Viacom
Имущество на стойност: 4,7 милиарда долара

Кой е Редстоун? Ами, ако знаете някои „скромни“ имена като Paramount Pictures, MTV, CBS, Nickelodeon – то зад тях стои не друг, ами самият той. Биографията му е едно от най-сериозните разписвания в света на бизнеса. Редстоун разкрива, разкрива и разкрива всякакви факти, методи и мъдрости относно предприемачеството.

Източник:  http://econ.bg/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s