Не ви се обаждат след интервю за работа? Погледнете си Facebook-а

facebook24-годишната учителка Ашли Пайн губи работата си, след като родител подава оплакване пред училището й. Причината – снимка във Facebook, на която преподавателката държи халба бира и чаша вино. Не се знае дали ги смесва или просто ги държи за някой приятел, но това явно няма значение. А ако работодателите бяха видели снимката преди да я назначат, сигурно дори нямаше да я поканят на интервю.

Явно статусите в социалните медии вече са наравно с татусите и пиърсингите като червени точки в тефтера на назначаващите, поне в Америка. Според доклад на On Device Research кандидатурата на всеки 1 на 10 души между 16 и 34-годишна възраст е отхвърлена заради публикациите му в социалните медии. 10% от тях са наясно защо не са били назначени, но не полагат грижи да „постегнат“ профилите си за пред бъдещите работодатели.

От една страна е разбираемо защо не искат да ви назначат, когато албумите ви са пълни със снимки, на които сте пияни и заляни. Вие самите едва ли се харесвате на тях, а какво остава за шефа? От друга страна работодателите понякога са достатъчно нагли и без да ви се месят и да ви съдят за начина ви на живот. Шест щата приеха закони, които забраняват на работодателите да искат паролите за социалните профили на своите служители.

Обезпокоително е, че в 45 други щата тази практика явно е позволена.

Източник:  http://www.mobilenews.bg/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s