Новият офис на Apple ще прилича на космически кораб

Apрle кампусНовият главен офис на Apple, който се разработва в продължение на години и бе оприличен на космически кораб от покойния Стив Джобс, ще бъде готов до 2016 г., казват от компанията.

Според компанията изграждането на офиса ще започне по-късно тази година. Новият кампус на гиганта ще заеме около 2,8 милиона квадратни метра, но постройката всъщност ще има площ само 20% от комплекса. Зелени площи ще заемат по-голямата част от останалите 80 на сто. Новата сграда във формата на пръстен ще има голям вътрешен двор, ще е заобиколена с дървета и няма да има нито един прав прозорец. Със своите размери тя ще бъде една от най-големите в света. „Космическият кораб” ще се захранва най-вече от слънчеви панели и възобновяеми енергийни източници. В допълнение към офисите и изследователските центрове в сградата ще има корпоративен фитнес център и голяма зала за презентации, където ще се показват новите иновационни продукти на компанията. Предвидено е и достатъчно място за паркиране и кафе с капацитет 3000 посетители. Кампусът ще бъде разположен на територията на Prunridzh Avenue, който компанията купи от Hewlett-Packard.

Очаква се новата централа да побере 14 200 хиляди служители на компанията. За сравнение сега седалището в Купертино държи около 2800 служители, а компанията наема други сгради за 6700 души.

Източник:  http://www.anonce.bg/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s