Barnes & Noble спират да произвеждат цветния си Nook

nookНа производителите на електронни четци със сигурност не им е лесно да оцеляват на пазар окупиран от РС таблети. Стана ни още по-ясно колко трудно е положението им в момента след като от Barnes & Noble съобщиха, че от сега нататък няма да се занимават с производството на цветните версии на четеца си Nook.

Това не означава, че цветният Nook ще изчезне от пазара, а просто, че с него ще се заемат външни производители, но това само по себе си не е повод за въздишка на облекчение. Barnes & Noble ще продължат да произвеждат само черно-белите варианти на четеца и по всяка вероятност ще направят още нещо, което анализаторите отдавна предполагат: постепенно ще се откажат от хардуерния бизнес и ще дадат приоритет само на предлагането на електронни книги.

В последния си финансов доклад Barnes & Noble отчетоха спад в продажбите на хардуер от цели 43%. Не че продажбите им на книги са се повишили. Напротив, те също са спаднали, но по-малко – с 8,9%. Според компанията, причините за спада на продажбите на е-книги са две: първата е тясната им обвързаност с хардуера, който, както разбрахме, също не се продава добре, а втората е, че просто миналата година е била доста добра за пазара за е-книги и просто тази не може да надскочи поставената летва.

Вижте повече: http://www.kaldata.com/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s